Beauty voor haar voor hem

natural beauty

Ayurvedische massages


Ayurveda is een holistisch systeem van natuurlijke geneeskunde dat zijn wortels 6000 jaar geleden heeft in India en "kennis (zie) van het leven (ayus)" betekent.

Volgens Ayurveda wordt het menselijk lichaam en alles eromheen beïnvloed door de drie dosha's, de drie vitale stoffen: Vata, Pitta en Kapha. Om gezond te zijn moeten we alle drie de dosha's in balans hebben en dit is precies het doel van ayurvedische massages, waarbij wordt gewerkt aan de meest gevoelige energiepunten op het lichaam (de marmapunten) en op de energiekanalen (de meridianen).

Deze laatste zijn bedoeld voor iedereen, van elke leeftijd, zolang ze in goede gezondheid verkeren.

Ayurvedische massages worden meestal met de handen uitgevoerd, anders worden ook warme zakken met kruiden, stenen of Tibetaanse bellen gebruikt. De bewegingen en de gebruikte producten veranderen afhankelijk van de kenmerken van de persoon die wordt gemasseerd, zoals lichaamsbouw, problemen, emotionele situatie, enz ...


Ze worden aangegeven bij:

 • slapeloosheid
 • spanning
 • vermoeidheid
 • bij kleine problemen


Ze zijn niet aangegeven in het geval van:

 • kanker
 • tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap
 • net na het eten
 • in aanwezigheid van hartproblemen en astma
 • met aanhoudende infecties
 • voor degenen die trombose hebben gehad of risico lopen
 • tijdens menstruatiedagen

 

Steenmassage

Volledige lichaamsmassage met overvloedige warme olie en etherische oliën, waaronder ook gezicht en hoofd.

De bewegingen zijn licht en ritmisch, eerst handmatig en daarna met gebruik van vulkanische stenen. Vervolgens worden de laatste minuten van de massage gewijd aan het opnieuw in evenwicht brengen van de chakra's van het lichaam.

Deze massage is niet gericht op het oplossen van spierspanning, maar op het bereiken van een toestand van totale mentale ontspanning en energieherstel. Hoewel het wetenschappelijk is bewezen dat de spierspanning vaak verbetert wanneer de persoon in staat is om een staat van totale mentale ontspanning te bereiken.

ontspannend ● ● ● ● ●

sterke bewegingen ● ● ● ● ●

handleiding op het lichaam ● ● ● ● ●

70 min € 72,-


Klankmassage

Strikt spirituele massage die de chakra's en energiekanalen van het lichaam in evenwicht brengt dankzij de trillingen die worden gegeven door het geluid van de Tibetaanse bellen.

De Tibetaanse bellen hebben de prachtige eigenschap dat ze je in contact brengen met de stilte in je, rust brengen met hun trillende vermogen dat zich van buiten naar binnen uitbreidt en zich door het lichaam verspreidt.

De trillingen die door hun geluid worden geproduceerd, laten op hun beurt het water in de cellen van het lichaam trillen (botten, spieren, zenuwcellen, enz ...), ze helpen ook om het zenuwstelsel te ontspannen en om eventuele energieblokkades die door situaties van stress en angst.

ontspannend ● ● ● ● ●

sterke bewegingen ● ● ● ● ●

handleiding op het lichaam ● ● ● ● ●

60 min € 60,-Masseer met kruidenzakjes

Deze massage heeft een meer lichamelijk doel dan de andere ayurvedische massages omdat het vooral wordt aanbevolen bij spiervermoeidheid, pijn of verrekkingen. In feite uitgevoerd voor een massage met sterke manualiteit, bereidt het de samengetrokken spieren voor en ontspant ze.

Het wordt uitgevoerd met behulp van kleine zakjes, ook wel bundels genoemd, met gehakte kruiden en gedrenkt in hete olie.

De eigenschappen van de kruiden komen vrij dankzij de hitte van de olie en door de zakjes met min of meer snelle bewegingen te masseren, bereiken ze de huid, waarvan de poriën, verwijd door de hitte, klaar zijn om ze op te nemen.

Afhankelijk van de behoefte kan deze massage een ontstekingsremmend, ontgiftend, stimulerend effect hebben op de bloedsomloop, de spieren of de geest ontspannen.

ontspannend ● ● ● ● ●

sterke bewegingen ● ● ● ● ●

handleiding op het lichaam ● ● ● ●

45 min € 50,-


Terug Home